Ψυχολόγος

Η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ενδέχεται συχνά να συνοδεύεται από έντονες εκδηλώσεις άγχους αλλά και συναισθηματικές εξάρσεις δεδομένου ότι συντελείται κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, την οποία κάθε έφηβος βιώνει περισσότερο ή λιγότερο έντονα. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας και ψυχολογική στήριξη έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το Φροντιστήριό μας συνεργάζεται με την εκπαιδευτική σύμβουλο –  ψυχολόγο κα Μάχη Γιαννακουδάκη, η οποία είναι στη διάθεση των γονέων και των μαθητών, για να συζητήσει μαζί τους οτιδήποτε τους απασχολεί και μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματική συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.‘Ετσι, ο κάθε μαθητής και γονιός έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ατομική συνάντηση με την εκπαιδευτική ψυχολόγο του φροντιστηρίου μας.Οι συνεδρίες για τους μαθητές μας καθώς και για τους γονείς & κηδεμόνες τους είναι δωρεάν και διέπονται από το ιατρικό απόρρητο. Παράλληλα, σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται σεμινάρια και διαλέξεις για διαχείριση άγχους εξετάσεων, κρίσεις πανικού, ενίσχυση προσωπικότητας, αυτοεικόνας και αυτοπεποίθησης κλπ.

Νησίδα Δυσλέξιας

Το Φροντιστήριό μας καινοτομεί στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης με τη λειτουργία  «Νησίδας Δυσλεξίας» στους κόλπους του. Σκοπός μας είναι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με δυσλεξία και να τα βοηθήσουμε να επιτύχουν τους στόχους τους. Για τους μαθητές αυτούς προβλέπονται:

  • 1 επιπλέον ώρα διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στους δυσλεκτικούς μαθητές όλων των τάξεων σε εβδομαδιαία βάση.
  • Προφορική εξέταση από τον διδάσκοντα καθηγητή στα επίσημα διαγωνίσματα του φροντιστηρίου.
  • Ψυχολογική στήριξη.
dyslexia 3