Η Ιστορία μας

Το Φροντιστήριο ΠΡΩΤΟ είναι το πρώτο φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ιδρύθηκε το 1935 από τον μαθηματικό Γεώργιο Σταυριανίδη. Είναι ένα ιστορικό φροντιστήριο που για πολλές δεκαετίες προετοίμαζε με επιτυχία υποψηφίους για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και είχε καθιερωθεί ως το Μοναδικό Φροντιστήριο Στρατιωτικών Σχολών της Βόρειας Ελλάδας.

 

Σήμερα, μετά από 86 χρόνια εξακολουθεί να κατέχει την αποκλειστικότητα στην ολοκληρωμένη και άρτια προετοιμασία υποψηφίων των Στρατιωτικών Σχολών, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ενώ αναλαμβάνει με υπευθυνότητα  μαθητές Γενικού Λυκείου όλων των Προσανατολισμών, αλλά και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Μάλιστα, είναι το μοναδικό φροντιστήριο που καλύπτει όλες τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ ως προς τα μαθήματα ειδικότητας.

 

Βασική φιλοσοφία του φροντιστηρίου, αλλά και το μυστικό της επιτυχίας του στην πορεία των 86 ετών παρουσίας του στο χώρο της εκπαίδευσης είναι η μαθητοκεντρική μέθοδος διδασκαλίας. Οι ανάγκες του κάθε μαθητή βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, ενώ η εξατομικευμένη αντιμετώπισή του εξασφαλίζει την επιτυχία του. Άλλωστε, εκτός από την κάλυψη των γνωστικών αντικειμένων το φροντιστήριο ΠΡΩΤΟ φροντίζει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε μαθητή διαδραματίζοντας καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο σε κάθε του βήμα.